Zamenik predsednika Izvršnog odbora NLB Komercijalne banke o izazovima finansiranja OIE projekata na konferenciji OIE Srbija 2023

Zamenik predsednika Izvršnog odbora NLB Komercijalne banke Dejan Janjatović učestvuje na konferenciji OIE Srbija 2023 gde će govoriti na panelu posvećenom izazovima finansiranja OIE projekata.

Dejan Janjatović nalazi se na funkciji zamenika predsednika Izvršnog odbora NLB Komercijalne banke i člana Izvršnog odbora za upravljanje rizicima i finansijama od pravnog spajanja NLB i Komercijalne banke, koje je završeno u aprilu 2022. godine.

Na poziciju zamenika predsednika i člana Izvršnog odbora Komercijalne banke postavljen je u februaru 2021. Ova odgovorna pozicija poverena mu je na osnovu dvodecenijskog iskustva i ekspertize iz širokog spektra bankarskih i finansijskih oblasti – upravljanja rizicima, poslovanja sa privredom i stanovništvom, upravljanja poslovnom mrežom i unapređenja operativne efikasnosti.

Na funkciju zamenika predsednika Izvršnog odbora došao je sa pozicije člana Izvršnog odbora NLB Banke, takođe odgovornog za upravljanje rizicima i operacijama, kako bi osigurao da tokom integracije sa NLB Bankom Komercijalna banka unapredi položaj na finansijskom tržištu Srbije i ostane stabilna, likvidna i pouzdana.

Pre nego što se pridružio NLB Banci, bio je član Izvršnog odbora zadužen za upravljanje rizicima i operacijama u ProCredit banci, u kojoj je započeo karijeru i proveo 14 godina na različitim rukovodećim pozicijama.

Završio je Ekonomski fakultet u Novom Sadu i poslovne MBA studije u Budimpešti. Poseduje CFA Level I sertifikat sa Instituta ovlašćenih finansijskih analitičara (CFA) i tečno govori engleski jezik.