Vreme je za konferenciju OIE Srbija 2021!

Prva konferencija OIE Srbija, koja će se održati u hotelu Metropol 15. septembra 2021. godine, se približava. Počastvovani smo da možemo da najavimo učešće lidera energetske tranzicije iz Srbije, regiona i sveta, kao i ključnih igrača na tržištu zelene energije. Vreme je da predstavimo govornike, paneliste, moderatore, generalne i institucionalne partnere, sponzore, donatore i prijatelje konferencije. U ime EBRD, generalnog partnera konferencije i Udruženja OIE Srbija, gostima će se obratiti Nandita Paršad, izvršni direktor za održivu infrastrukturu.

Nandita Paršad je visokopozicionirani zvaničnik EBRD, direktor grupe u čijoj nadležnosti su energetika, infrastruktura i transport u svih 38 država u kojima EBRD posluje. Grupa ima 200 zaposlenih i portfolio od oko 20 milijardi evra.

Nandita ima 30 godina iskustva u finansijama i investicijama u sektoru energetike i infrastrukture u ekonomijama u razvoju, poput Indije, Istočne Evrope, bivšeg Sovjetskog Saveza, Mongolije, Turske, Bliskog Istoka i Severne Afrike. Nandita je kopredsedavajuća Svetskog saveta za energetsku tranziciju Svetskog ekonomskog foruma i članica Komisije za energetsku tranziciju.

Pre nego što se pridružila EBRD-u, radila je za Svetsku banku u periodu od 1986. godine do 1992. godine. Rođena je u Kalkuti i diplomirala je na Univerzitetu Prinston, u Školi za javne i međunarodne poslove.