Regionalni direktor IFC za Zapadni Balkan o novim investicionim projektima na OIE Srbija 2023

Regionalni direktor IFC za Zapadni Balkan Nicolas Marquier učestvuje na konferenciji OIE Srbija 2023 koja se održava 14. septembra u Vrdniku.

Nicolas Marquier je regionalni direktor IFC za Zapadni Balkan, zadužen za strategiju i poslovanje, kao i upravljanje ključnim klijentima širom Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije i Srbije. Sa sedištem u Beogradu, nadzire regionalni rad IFC-a na podsticanju rasta privatnog sektora i privlačenju privatnih investicija u ključnim oblastima, uključujući povezanost, inkluziju i klimatsku otpornost.

Nicolas se pridružio IFC-u 2010. godine i radio je na različitim pozicijama. Najskorije je obavljao funkciju menadžera IFC za Singapur, Maleziju i Brunej, jačajući operacije IFC-ovog regionalnog centra za Aziju i Pacifik i povećavanje investicija na tržištima u usponu. Pre toga, bio je savetnik dva uzastopna izvršna direktora IFC-a tokom formativnih perioda za ovu instituciju. Doprineo je razvoju i implementaciji IFC strategije, vodio organizacione promene, pomagao u rešavanju pitanja vezanih za savetovanje i investicione projekte i razvio snažne odnose sa institucijama poput IBRD, IDA i MIGA, kao i sa klijentima i razvojnim partnerima.

Pre nego što se pridružio IFC-u, Nicolas je radio kao konsultant za upravljanje na različitim strateškim projektima transformacije poslovanja širom Evrope, Bliskog istoka i Azije. Nicolas je rođen i odrastao u Aix-en-Provence u Francuskoj. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Daramu i stekao master diplomu iz Organizacionog menadžmenta na Univerzitetu Pariz Sorbona.