OIE Srbija na Virtual EBRD Investment Councils Conference 2021

Predsedavajući UO Udruženja OIE Srbija Željko Đurić predstavio je udruženje na Virtual EBRD Investment Councils Conference 2021 koja se održava onlajn u organizaciji Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) 2. i 3. juna.

Učestvujući na panelu “Podrška tranziciji ka zelenoj ekonomiji”, Đurić je predstavio OIE Srbija kao udruženje koje je za samo tri meseca postojanja ostvarilo odlične rezultate. Udruženje, čije je osnivanje podržao EBRD sa ciljem da se unapredi javno privatni dijalog, potpisalo je Sporazum o saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike.

OIE Srbija je, kako je istakao Đurić, ujedinjen glas obnovljivih izvora energije u Srbiji i pravi primer dobrog javno privatnog dijaloga. Đurić je govorio i o zelenoj energetskoj tranziciji.

Na panelu su učestvovali: Tamara Iosellani, direktorka Morske agencije Gruzije i Julia Manning, saradnica direktora u odeljenju za okolinu i održivost EBRD-a. Panel je moderirala Hester Coutanche, saradnica direktora za državne i političke poslove EBRD-a.