OIE Srbija na sastanku Odbora za Zelenu ekonomiju i održivi razvoj AHK

Udruženje Obnovljivi izvori energije Srbije učestvovalo je na jučerašnjem sastanku Odbora za Zelenu ekonomiju i održivi razvoj, platforme u okviru Nemačko-srpske privredne komore AHK.

Okupljanje Odbora za Zelenu ekonomiju i održivi razvoj, održano u prostorijama kompanije Henkel Srbija d.o.o. u Beogradu, predstavljalo je dragocenu priliku za susretanje članova. Kroz raznolik program, učesnici su imali priliku da se upoznaju sa aktuelnim projektima i inicijativama koje promovišu održivost u poslovanju.

Domaćin skupa, kompanija Henkel Srbija, predstavio je inovativni projekat postavljanja solarne elektrane na svojoj fabrici u Kruševcu, ističući važnost investiranja u obnovljive izvore energije kao ključnog koraka ka održivoj budućnosti.

Menadžerka Udruženja OIE Srbija Danijela Isailović osvetlila je stanje u sektoru obnovljivih izvora energije i regulativni okvir koji ih podržava.

Jasmina Trbović predstavila je AHK Green Academy Serbia kao platformu za edukaciju i promociju principa održivog razvoja, naglašavajući važnost kontinuiranog učenja i deljenja znanja u oblasti zelene ekonomije.

Kroz networking koktel, događaj je završen u prijatnoj atmosferi razmene ideja i uspostavljanja novih poslovnih veza, ističući važnost zajedničkog angažmana u promovisanju zelene ekonomije i održivog razvoja.

Ovaj događaj je još jednom potvrdio da članovi Odbora dele zajedničke vrednosti, interese i ciljeve koji ih povezuju u njihovoj posvećenosti ostvarivanju održive budućnosti.