OIE Srbija na Međunarodnom forumu o čistim energetskim tehnologijama

OIE Srbija učestvuje na Međunarodnom forumu o čistim energetskim tehnologijama koji se održava u Novom Sadu 28. i 29. septembra 2021. godine. Ovogodišnji forum je 14. po redu, a održava se pod naslovom Energetika Srbije – Postpandemijski iskorak ka budućnosti.

Menadžerka OIE Srbija Danijela Isalilović učestvuje u sesiji Energetske strategije sa fokusom na temu „Zelenom energijom do ugljenične neutralnosti – obnovljivi izvori energije u Srbiji, investicioni ambijent, regulativa i tržište“.

Namera organizatora je da forum podstakne kreativnije i konkretnije korišćenje raspoloživih potencijala u čistoj energiji na ovim prostorima, dodatno pokrene saradnju i razvoj energetike u zemljama regiona i usmeravanje naše budućnosti ka visokim ciljevima EU energetske mape puta 2050. Ovogodišnji fokus je na identifikaciji konkretnih procesa i projekata i njihovog energetskog unapređenja kroz primenu novih tehnologija i rešenja, navode organizatori.

Forum se održava pod pokroviteljstvom Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine u koorganizaciji sa Pokrajinskim sekretarijatom za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj i Privrednom komorom Vojvodine.