Održan sastanak OIE Srbija i kompanije Siemens – Zajedno ka dekarbonizaciji

Menadžment OIE Srbija sastao se danas sa predstavnicima kompanije Siemens koja je krajem prošle godine postala redovni član našeg Udruženja.

Predstavnici Siemensa, predvođeni generalnom direktorkom za Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju, Medejom Lončar, iskazali su zadovoljstvo zbog članstva u Udruženju koje, kako su naglasili, na vidljiv način doprinosi unapređenju regulatornog okvira i investicionog ambijenta.

Menadžerka Udruženja Danijela Isailović ukazala je na zavidan nivo aktivizma Siemensa na početku članstva ukazujući na zajedničke vrednosti i ciljeve, a to su dekarbonizacija u što kraćem roku, podizanje svesti o značaju zelene energije i drugih ciljeva održivog razvoja.

Medeja Lončar i Danijela Isailović

Na sastanku je razgovarano o stanju u sektoru OIE u regionu, potencijalnim zajedničkim aktivnostima, podizanju svesti i informisanju javnosti, rodnoj ravnopravnosti i inkluziji mladih.

Konstatovano je da je radionica, koju je kompanija Siemens uz podršku OIE Srbija u decembru organizovala na Elektrotehničkom fakultetu, bila izuzetna zajednička aktivnost koja je izazvala vrlo pozitivne reakcije u akademskoj javnosti i biznis zajednici.