New Energy Solutions je zlatni sponzor konferencije OIE Srbija 2022

Kompanija „New Energy Solutions d.o.o.“ osnovana je 2012. godine kao konsultantska kuća za razvoj projekata iz oblasti obnovljivih izvora energije. Radeći sa širokim spektrom partnera, od državnih organa do malih nezavisnih zemljoposednika, operatora prenosnog sistema, regulatornih tela za očuvanje prirode, lokalnih zajednica i nevladinih organizacija, naš tim je pokazao sposobnost da uspešno isporuči velike infrastrukturne projekte do završetka koji zadovoljavaju tehničke, inženjerske, pravne i ekološke zakonske propise.

Stručni tim NES-a poseduje iskustvo u vođenju razvoja skoro 80% projekata operativnih vetroelektrana na srpskom tržištu, od ukupno 398 MV koliko je trenutno u eksploataciji i povezano sa energetskim sistemom Srbije. NES takođe vrši upravljanje elektranama i održavanje za gotovo 67% od ukupno instalisanih kapaciteta vetroenergije u Srbiji.

NES je jedinstvena kompanija na tržištu koja pored toga što pruža kompletan set usluga razvoja OIE projekata, takođe pruža i usluge upravljanja procesima izgradnje takvih objekata po uspešnom razvoju, kao i usluge upravljanja i održavanja OIE elektrana po završetku njihove izgradnje i ulasku u fazu operacije, čime pokriva set potrebnih usluga za potpun životni vek jednog OIE projekta.