Konferencija OIE Srbija 2021 okupila elitu zelene industrije

Uz veliko interesovanje stručne javnosti i građana, konferencija OIE Srbija 2021 održana je u hotelu Metropol Palace u Beogradu 15. septembra. Konferenciju koja je okupila elitu zelene industrije Srbije i regiona, uživo je gledalo više od 200 učesnika, dok je više hiljada gledalaca pratilo online prenos.  Čak 20 panelista i pet moderatora razgovarali su o najaktuelnijim temama iz oblasti obnovljivih izvora energije – od zelene energetske tranzicije do investicija u OIE.

Skup je otvorila potpredsednica Vlade prof.dr Zorana Mihajlović, a konferenciji je prisustvovao top menadžment Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) uz čiju podršku je konferencija i organizovana. Prvi put u Beogradu bio je Giles Dickson, direktor vodeće evropske asocijacije iz oblasti vetroindustrije WindEurope, čiji je OIE Srbija odnedavno član.

Osim pojedinaca i kompanija iz Srbije koje predvode zelenu tranziciju, na konferenciji su učestvovali i direktor Sekretarijata Energetske zajednice, savetnik makedonskog premijera, hrvatska OIE i biznis elita, slovenački biznismeni i predstavnici ambasade, kao i ambasador Izraela i diplomatski predstavnici ambasade UAE, Slovenije, Kanade, Mađarske, Španije.

Kompletan snimak konferencije možete pogledati ovde: