Kompanija Elicio je srebrni sponzor konferencije OIE Srbija 2023

Kompanija Elicio, jedan od osnivača Udruženja Obnovljivi izvori energije Srbije, biće srebrni sponzor konferencije OIE Srbija 2023 koja će 14. septembra u Vrdniku okupiti domaću, evropsku i regionalnu zelenu elitu.

Kompanija Elicio je razvila i izgradila dva dugoročno operativna vetroparka u Srbiji – Alibunar (42MW) i Malibunar (8MW), koji proizvode struju za 43.000 domaćinstava i doprinose smanjenju od 105.000 tona CO2 godišnje.

Po završetku izgradnje dva vetroparka, Elicio je počeo da razvija nove projekte u Srbiji ukupne snage oko 200 MW.

Kompanija Elicio je poznata i cenjena u Srbiji, gde je prisutna više od decenije i do sada je investirala oko 100 miliona evra. Kao društveno odgovorna kompanija, Elicio posebnu pažnju posvećuje zaštiti životne sredine i dobrim odnosima sa lokalnom zajednicom.

Elicio je dinamičan međunarodni proizvođač zelene energije, aktivan je u 5 zemalja i koristi jedan od najbogatijih i neiscrpnih resursa na Zemlji za proizvodnju te čiste energije: vetar! Računajući vodeće evropske dobavljače energije među svoju bazu kupaca, Elicio generiše energiju vetra na kopnu i na moru, tako što razvija, ugovara i gradi najbolje vetroparkove u klasi. Elicio ima operativne vetroparkove u rodnoj Belgiji i Francuskoj, sa ukupnim kapacitetom od 333 MW. Kompanija Elicio je među vodećim firmama u oblasti vetroparkova na moru i ima 24% udela u tri operativna vetroparka u Severnom moru ukupnog kapaciteta 1,1 GW, kao i nekoliko offshore projekata u razvoju u Belgiji, Francuskoj i Škotskoj.