Interenergo je novi redovni član Udruženja OIE Srbija

Kompanija Interenergo je novi  redovni član Udruženja Obnovljivi izvori energije Srbije.

Interenergo je međunarodna energetska grupa sa glavnim sedištem u Ljubljani, koja se bez obzira na samo nešto više od deset godina postojanja svrstava u najveća energetska preduzeća u regionu. Njihove osnovne delatnosti su trgovanje električnom energijom, ugovori za električnu energiju (PPA), investicije u obnovljive izvore energije (OIE) i energetske usluge.

Cilj delovanja kompanije Interenergo je razvoj projekata i rešenja, koji stvaraju vrednost za njihove partnere i tržište. Neprestano su u pokretu, prate dešavanja na tržištu, na njih se brzo odazivaju i prepoznate trendove u skladu s tim uključuju u poslovni model. Važna pokretačka snaga preduzeća su njihovi zaposleni, koji imaju odgovarajuće znanje, visoke kompetencije i rade u pravcu izvrsnosti svog rada. U svemu što rade uvek uzimaju u obzir odgovornost prema životnoj sredini, koja je u fokusu održivog usmerenja grupe.

Kao sveobuhvatna energetska grupa, Interenergo podržava svoje partnere u pretvaranju različitih energetskih izazova u prilike – ne samo za njih, već i za lokalnu zajednicu i društvo. Sa snažnim portfeljem od preko 35 operativnih projekata obnovljivih izvora energije u regionu i dodatnih 200 MW koji su trenutno u razvoju, Interenergo nastavlja na svom putu podrške daljem razvoju efikasnog i održivog energetskog sistema, doprinoseći zelenijoj Evropi.