Green Balancing Group je novi redovni član OIE Srbija

Green Balancing Group (GBG) je novi redovni član OIE Srbija.

GBG je kompanija specijalizovana za tržišni plasman električne energije proizvedene iz obnovljivih izvora. Cilj kompanije, kao agregatora obnovljivih izvora energije, jeste da omogući proizvođačima električne energije iz obnovljivih izvora, pouzdan i profesionalan pristup najrelevantnijim tržištima električne energije u Evropi.

Tržište električne energije kontinuirano se menja zbog sve većeg učešća distribuirane proizvodnje i dolazi do značajne volatilnosti proizvodnje i cena u energetskim sistemima. U takvim uslovima, podrška proizvođačima iz obnovljivih izvora manje snage, kao i njihovim finansijerima, naročito je važna.

Primenom najsavremenijih metoda za upravljanje i tržišnu integraciju malih elektrana, kao i drugih naprednih tehnoloških rešenja vezanih za agregaciju i upravljanje potrošnjom, kompanija GBG je u mogućnosti da svojim klijentima obezbedi najbolje uslove za optimizaciju i balansiranje njihove pozicije na tržištu.

Usluge koje Green Balancing Group pruža su:

  • Pristup tržištu
  • Balansiranje
  • Optimizacija
  • Garancija porekla
  • Administracija

 OIE Srbija želi dobrodošlicu novom članu koji je našem Udruženju doneo novu vrednost i dodatnu diverzifikaciju članstva.

www.gbg.rs