Generalna direktorka Schneider Electric za Srbiju i Crnu Goru biće moderatorka panela na konferenciji OIE Srbija 2022

Generalna direktorka Schneider Electric za Srbiju i Crnu Goru Ksenija Karić biće moderator panela na kojem će mišljenja o izazovima finansiranja i razvoja OIE projekata ukrstiti direktor EBRD za Zapadni Balkan Matteo Colangeli, suosnivač i izvršni direktor za Evropu CWP Global Dimitar Enchev,  predsednik Izvršnog odbora UniCredit Banke Srbija Nikola Vuletić, član Izvršnog odbora Erste Bank Srbija Nikola Stamenković i predsednik Izvršnog odbora Procredit banke Igor Anić.

Na poziciju direktora kompanije Schneider Electric Srbija i Crna Gora, Ksenija Karić je došla nakon više od 15 godina iskustva i stručnosti stečenih u radu na različitim liderskim pozicijama. Po završetku studija ekonomije na Nothingham fakultetu u Velikoj Britaniji, svoju karijeru počela je da gradi kao SAP konsultant, a nakon nekoliko godina u IT biznisu, svoje iskustvo nadograđuje radeći u nekim od najvećih kompanija iz oblasti energetike. Vodila je i sa svojim timom razvijala projekte u energetici, najviše iz domena nafte i gasa u poslednjih nekoliko godina.

Svojim zalaganjem i ličnim primerom doprinela je afirmaciji žena u STEM-u. Predsednik je Komiteta za energetiku i član Upravnog Odmora u Američkoj privrednoj komori u Srbiji (AmCham).