Film “Ja sam žena i radim u sektoru OIE” biće emitovan 10. februara

Kako je biti žena inženjer, kakve predrasude prate devojke koje odluče da karijeru grade u „muškom“ svetu, da li su žene ravnopravne sa muškarcima u sektoru obnovljivih izvora energije – ovo su samo neka od pitanja na koja odgovara film „Ja sam žena i radim u sektoru OIE“.

Film će biti premijerno emitovan 10. februara na konferenciji „(Zelena) energija je ženskog roda“, koja je deo projekta „Put do većeg učešća žena u sektoru OIE“. Film je realizovan u produkciji Udruženja OIE Srbija uz podršku Ambasade Kanade.

Junakinje filma otkriće kako su odlučile da karijeru grade u sektoru obnovljivih izvora energije, sa kakvim izazovima se suočavaju prilikom projektovanja vetroparkova i održavanja hidrocentrala, ali i šta bi savetovale mladim devojkama koje tek razmišljaju o studijama.

U filmu učestvuju vodeći mašinski inženjer u službi mašinskog održavanja u hidroelektrani Zvornik u EPS Aleksandra Petrović, inženjer elektrotehnike u „New Energy Solutions“ Kamala Mujezinović Šantić, kao i njena koleginica Nikolina Gengo koja radi na poziciji mlađeg inženjera, direktor CEEFOR Nevena Đukić i menadžer Udruženja OIE Srbija Danijela Isailović.

Bez obzira na različite poslove kojima se bave, one svakodnevno dokazuju da znanje, uspeh i rezultati nemaju nikakve veze sa polnom pripadnošću.

Da podsetimo, projekat „Put do većeg učešća žena u sektoru OIE“ sprovodi Udruženje Obnovljivi izvori energije Srbije uz podršku Ambasade Kanade. Cilj projekta je promocija žena koje rade u sektoru OIE kako bi se motivisale mlade devojke da karijeru grade u ovoj oblasti.

U nastavku možete pogledati trejlere za film „Ja sam žena i radim u sektoru OIE“ koji je snimila Iris video produkcija.