Elnos Group: Lideri zelene transformacije i zlatni sponzor OIE Srbija 2024

Elnos Grupa je godinama unazad važna komponenta najvećih zelenih poduhvata u regiji i Evropi.

Kao zlatni sponzor predstojeće konferencije OIE Srbija 2024, koja će biti održana 23. i 24. septembra u etno kompleksu Vrdnička kula na Fruškoj Gori, Elnos Grupa nastavlja da daje snažan ton transformacije energetske industrije ka održivijoj budućnosti.

Sa poslovanjem u 18 država regije i Evrope, ova kompanija je postala važno ime na regionalnom i evropskom tržištu obnovljivih izvora energije.

Svoju posvećenost održivoj budućnosti potvrđuje kroz impresivan portfolio. Naime, timovi Elnos Grupe su ključni igrači u izgradnji više od 800 megavata kapaciteta iz OIE širom regije i Evrope, s impresivnim portfoliom od 1.200 megavata instaliranih kapaciteta iz OIE do sada.

Vetroparkovi Čibuk 1 i Krivača

Intenzivno interesovanje javnosti Srbije privukli su kao ključan akter izgradnje najvećeg vetroparka na zapadnom Balkanu – Čibuk 1 (158 MW), dok su u aktuelnom trenutku veliku pažnju osvojili kroz izgradnju vetroparka Krivača (103 MW) na samom istoku Srbije. Njihova sjajna reputacija ih od ove godine ponovno dovodi u blizinu mesta stare zelene misije, ali ovaj put sa novim zadatkom – izgradnjom vetroparka Čibuk 2 (155 MW), čime nastavljaju da postavljaju standarde u oblasti obnovljive energije.

Veoma su prisutni na polju hidroenergije gde intenzivnu učestvuju u poduhvatu HE Dabar (159,15 MW) u Bosni i Hercegovini i velikoj revitalizaciji hidroelektrane Perućica (307 MW) u Crnoj Gori.

SE Medeno polje i projekat High Speed 2

Među izuzetnim projektima u okviru bogatog evropskog zelenog miksa, Elnos Grupa se izdvaja kao akter koji predano radi na održivim energetskim rešenjima. Kroz brojne inovativne projekte poput izgradnje HVDC interkonkecije NordLink, između Nemačke i Norveške,  izgradnje hidroelektrane Burfell 2 (100 MW) na Islandu, projektovanja solarne elektrane Morgavel (48.96/44 MW AC) u Portugalu, i učešća u karbon neutralnom mega poduhvatu High Speed 2 u Velikoj Britaniji, Elnos Grupa jasno pokazuje svoju istinsku posvećenost industriji obnovljivih izvora energije.

Više informacija o Elnos Grupi i njenom poslovanju možete pronaći na:  https://elnosgroup.com/.