Dušan Živković i Miloš Colić na čelu Grupacije za obnovljive izvore PKS

Grupacijom za obnovljive izvore energije Privredne komore Srbije rukovodiće u narednom periodu najreprezentativniji predstavnici OIE sektora – za predsednika grupacije izabran je Dušan Živković, v. d. generalnog direktora “Elektroprivrede Srbije”, dok je Miloš Colić, direktor kompanije New Energy Solutions i predsedavajući UO OIE Srbija reizabran za zamenika predsednika.

Grupaciju za obnovljive izvore energije Udruženja za energetiku i rudarstvo PKS čine predstavnici operativnih OIE elektrana u Srbiji (hidrocentrale, vetroparkovi, solarne elektrane) koji razvijaju veliki broj projekata iz svih OIE izvora koji će značajno doprineti energetskoj tranziciji.

– Radujem se što ću zajedno sa gospodinom Živkovićem raditi na unapređenju proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora energije, kojoj smo obojica posvećeni. Čeka nas naporan rad, ali uz zajedničko delovanje sa kolegama iz PKS-a, siguran sam da ćemo donositi dobre odluke i doprineti značajnim pozitivnim promenama u energetskoj tranziciji i prelasku na obnovljive izvore energije – istakao je Miloš Colić.