BDK Advokati pridružili su se OIE Srbija

Advokatsko ortačko društvo BDK koje pruža široku paletu pravnih usluga iz oblasti privrednog prava korporativnim, institucionalnim i HNW klijentima, preko svojih kancelarija u Beogradu, Podgorici i Banja Luci, postalo je pridruženi član OIE Srbija.

Tokom proteklih 17 godina, BDK je savetovao klijente na nekim od najznačajnijih projekata obnovljivih izvora energije u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, zastupajući sve strane u procesu – sponzore, državne institucije, izvođače radova i zajmodavce.

U sektoru obnovljivih izvora energije, neki od nedavnih projekata uključuju savetovanje Enlight Renewable Energy na projektu finansiranja i razvoja vetroparka Kovačica, Vlade Crne Gore na projektima razvoja solarne elektrane Briska Gora i vetroparka Brajići, Senvion-a na razvoju vetroparkova Malibunar i Alibunar i zajmodavaca (European Bank for Reconstruction and Development – EBRD, IFC – International Finance Corporation i OeEB) na finansiranju JPP za upravljanje otpadom u Vinči.

Renomirane međunarodne publikacije koje objavljuju recenzije advokatskih kancelarija, kao što su Chambers and Partners, IFLR1000 i Legal 500, preporučuju i visoko rangiraju BDK Advokate.

– Srećni smo što imamo priliku da aktivno učestvujemo u radu Udruženja i da svojom ekspertizom i dugogodišnjim iskustvom doprinesemo razvoju sektora obnovljivih izvora energije u Srbiji. Članstvo u Udruženju vidimo kao odličan okvir za zajedničke inicijative i nastup u promovisanju interesa OIE industrije u Srbiji – rekao je  Dragoljub Cibulić, stariji partner, rukovodilac sektora energije i prirodnih resursa u BDK povodom prijema u članstvo.

Udruženje OIE Srbija je ponosno na reputaciju i ekspertizu novog člana, te smo sa zadovoljstvom prihvatili kandidaturu za članstvu i jednoglasno doneli odluku u prijemu u članstvo.