U Srbiji su prisutni od izgradnje prvih vetroelektrana, a sada stižu i u Vrdnik: Zagrebtrans bronzani sponzor OIE Srbija 2023

Zagrebtrans, međunarodna kompanija sa više od 150 zaposlenih, specijalizovana za prevoze i manipulaciju teškim i vangabaritnim teretima, bronzani je sponzor konferencije OIE Srbija 2023 koja se održava 14. septembra u Vrdniku.

Zagrebtrans je usmeren na nekoliko područja poslovanja koja se međusobno nadopunjuju: železnički transport, drumski specijalni transport i manipulacija dizalicama. Već dugi niz godina, kompanija je visoko pozicionirana u ovim sektorima tržišta kao pružalac celovitih usluga.

Stalnim obrazovanjem i ulaganjem u zaposlene i vozni park, Zagrebtrans je postigao da svaki zaposleni radi na tome da zajedno donose snagu u pokretu. U svojoj floti poseduju specijalne prikolice za prevoz svih delova vetrogeneratora, uključujući adaptere za tornjeve, blade liftere, super wing carriers, kao i dizalice kapaciteta do 650 i 1200t.

Poslednjih 20 godina, kompanija sarađuje sa svim velikim evropskim proizvođačima vetrogeneratora u raznim delovima Evrope, uključujući Albaniju, Nemačku, Poljsku, Litvaniju, Srbiju i sve zemlje regiona.

U Srbiji je Zagrebtrans prisutan od izgradnje prvih vetroelektrana. Među projektima na kojima su radili su Alibunar 2018. godine, Kovačica 2019. godine, Čibuk 2022. godine i Dolovo 2022. i 2023. godine.

Svojim znanjem i iskustvom, kompanija može doprineti uspešnom razvoju projekata vetroelektrana od ranih faza studija izvodljivosti do prevoza i montaže.