Studenti Fakulteta tehničkih nauka u poseti VE Kovačica

Posle uspešnih predavanja i prezentacija na Novosadskom sajmu, Udruženje OIE Srbija nastavlja sa aktivnostima usmerenim ka edukaciji studenata. Međunarodni dan studenata obeležen je 17.11. a Udruženje OIE Srbija i članovi su celu nedelju posvetili edukaciji studenata i učenika o obnovljivim izvorima energije.

Vetropark Kovačica je u sredu 16.11. posetilo 60 studenata Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada, usmerenja “Čiste energetske tehnologije” i “Inženjerstvo zaštite životne sredine”.

U pratnji profesora Bojane Tot i Miodraga Živančeva sa departmana Zaštita životne sredine, studenti su imali priliku da saslušaju predavanje o samom razvoju, izgradnji, ali i operativnom načinu funkcionisanja vetroparka Kovačica, kao i da razgledaju sam kompleks trafostanice i vetrogeneratore.

Ispred kompanije New Energy Solutions predavanje su držali Nikola Luković, Ljuboslav Lenhart i Nikolina Gengo. Akcenat je stavljen kako na zaštitu životne sredine tokom razvoja, tako i tokom same operacije vetroparka, a studentima su predstavljeni i neki od budućih projekata vetroparkova.

Akademci su podelili svoja zapažanja i oduševljenje samim vetroparkom, kao i ambicije da i sami jednog dana učestvuju u razvoju nekog novog projekta u oblasti OIE.

Kompanija New Energy Solutions nada se sledećem susretu sa studentima u poslovnom okruženju i sa radošću iščekuje narednu posetu studenata FTN-a.