Održane radionice za studente u Novom Sadu

Paralelno sa panel diskusijama, Udruženje Obnovljivi izvori energije Srbije, organizovalo je radionice za studente fakulteta Univerziteta u Novom Sadu na kojima su im prezentovana vetroelektrana Kovačica, kao primer uspešnog razvoja, izgradnje i operativnog rada OIE postrojenja, kao i rad kompanije Elnos, regionalnog elektroenergetskog giganta. Radionice su deo projekta konsultantske podrške Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) koja je prilikom osnivanja OIE Srbija podržala i naše opredeljenje da osim unapređenja investicionog ambijenta za OIE projekte, vršimo informisanje i edukaciju o značaju zelene energije

Nikola Luković, rukovodilac VE Kovačica ukazao je studentima da je jedan od njih imajući u vidu da je diplomirao i masterirao na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, te je posle rada u Elektromrežama Srbije poslovni izazov pronašao u vetroparku Kovačica.

On je kroz prezentaciju i video film predstavio studentima pojam vetroelektrane, razvoj, izgradnju i operativni rad.

Generalni direktor kompanije Elnos Zoran Kukobat sa saradnicima je predstavio tu kompaniju naglasivši da kompanija vrlo rado zapošljava mlade inženjere koji brzo karijerno napreduju do menadžerskih pozicija. On je ukazao da je to princip delovanja kompanije Elnos u svim državama gde posluje. Elnos grupa je predstavila najvažnije OIE projekte u čijoj realizaciji je učestvovala.

Radionicama su prisustvovali studenti Fakulteta tehničkih nauka, Prirodno – matematičkog fakulteta, Fakulteta tehničkih nauka Mihailo Pupin, kao i učenici srednjih tehničkih škola. Za više od 130 učesnika radionica pripremljen je prigodni promotivni materijal i pokloni.