Šef regionalnog predstavništva za Zapadni Balkan EIB na konferenciji OIE Srbija 2023

Šef regionalnog predstavništva za Zapadni Balkan Evropske investicione banke Alesandro Bragonzi učestvuje na konferenciji OIE Srbija 2023.

Alesandro Bragonzi je magistrirao poslovnu administraciju i finansije na Univerzitetu “Luigi Bocconi” u Milanu (Italija). Takođe je sertifikovani menadžer finansijskog rizika (FRM) iz Globalnog udruženja profesionalaca za rizik (GARP) od 2007. godine. Tokom prvih šest godina karijere bavio se upravljanjem finansijskim rizicima za vodeće italijanske banke, konsultantske firme i investicione fondove u Italiji i Luksemburgu.

U Evropskoj investicionoj banci radi od 2010. godine, razvijajući tehničku ekspertizu i poslovni odnos sa drugim institucijama Evropske unije, lokalnim vladama, finansijskim posrednicima i drugim poslovnim partnerima na najvišem nivou.

Pre dolaska na funkciju šefa regionalnog predstavništva EIB-a za Zapadni Balkan 2021.godine, bio je na poziciji predstavnika banke za Albaniju, gde je bio odgovoran za institucionalne i operativne aktivnosti u Albaniji, kao i Severnoj Makedoniji. Doprineo je razvoju sistema za upravljanje finansijskim instrumentima EU. Vršio je procenu, pripremao i pregovarao finansiranje investicionih projekata, zajmova za vlade i privatni sektor.

Evropska investiciona banka je srebrni sponzor konferencije OIE Srbija 2023 koja se održava 14. septembra u etno kompleksu Vrdnička kula u Vrdniku.