Obnovljiva energija: potencijali i mogućnosti za Srbiju i Izrael

Udruženje Obnovljivi izvori energije Srbije u saradnji sa Ambasadom Izraela u Beogradu i Privrednom komorom Srbije organizovalo je konferenciju ,,Obnovljiva energija: potencijali i mogućnosti za Srbiju i Izrael’’.

Danijela Isailović, menadžerka Udruženja Obnovljivi izvori energije Srbije moderirala je panel pod nazivom ,,Investiciona klima i zakonodavni okvir u oblasti obnovljive energije u Srbiji’’.

Miloš Colić, predsedavajući Upravnog odbora Udruženja OIE Srbija učestvovao je u diskusiji sa izraelskim kompanijama kao director i predstavnik kompanije New Energy Solutions – partnera izraelske kompanije Enlight Energy. Kompanija New Energy Solutions je redovni član Udruženja obnovljivi izvori energije Srbije.

Na otvaranju konferencije, govorili su potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, ambassador Izraela u Srbiji Yahel Vilan i direktor Privredne komore Srbije Aleksandar Nikolić. Konferenciju je otvorio predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Konferencija je održana 17. maja 2022. godine u prostorijama Privredne komore Srbije.