Kako Siemens doprinosi održivom razvoju i energetskoj tranziciji

Direktor sektora Smart Infrastructure u kompaniji Siemens Srbija Srdan Srdanović učestvuje na panelu o e-mobilnosti i održivom razvoju na konferenciji OIE Srbija 2024 koja se održava 23. i 24. septembra u Vrdniku.

U kompaniji Siemens, Srdan Srdanović je odgovoran za projekte i rezultate biznisa Smart Infrastructureu Srbiji i zemljama regiona. Vrlo je posvećen radu u globalnoj tehnološkoj kompaniji koja postoji 176 godina i predstavlja pionira u elektrifikaciji sveta i Srbije.

Njegovo angažovanje u Siemensu počelo je 2006. godine i uvek je bilo vezano za  elektroenergetske sisteme. Najpre na poziciji menadžera za projekte i prodaju u okviru portfolija za prenos i distribuciju energije; nakon šest godina na ovoj poziciji, imenovan je za rukovodioca sektora za poslovne jedinice niskog i srednjeg napona i pametne mreže, da bi, nakon toga, vodio diviziju za upravljanje energijom.

Od 2019. godine, nalazi se na čelu biznisa Smart Infrastructure koji obezbeđuje rešenja i tehnologije za poboljšanje efikasnosti, održivosti i otpornosti infrastrukturnih sistema u različitim industrijama. Njegov portfolio obuhvata širok spektar proizvoda i usluga koji pomažu u rešavanju izazova urbanizacije, klimatskih promena i sve veće potražnje za energijom i infrastrukturnim uslugama sa fokusom na obnovljive izvore energije.

Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Nosilac je pet inženjerskih licenci (350, 351, 352, 450, 451) za projektovanje i izvođenje radova na svim naponskim nivoima.