CMS Beograd pružao pravne savete u najvećim OIE projektima u Srbiji i regionu, a sada je bronzani sponzor konferencije OIE Srbija 2024 

Petrikić & partneri AOD u saradnji sa CMS Reich-Rohrwig Hainz (CMS Beograd) je bronzani sponzor konferencije OIE Srbija 2024 koja će se održati 23. i 24. septembra u Vrdniku.

CMS Beograd je kancelarija CMS-a u Srbiji, vodeće evropske organizacije za pružanje pravnih i poreskih usluga i jedne od top 10 globalnih advokatskih firmi. CMS mreža trenutno ima 75+ kancelarija u 40+ zemalja širom sveta i više od 5.800 advokata.

CMS Beograd izuzetno dobro poznaje i profesionalno razume specifičnosti energetskog sektora u Srbiji. Energetski stručnjaci CMS-a Beograd su aktivni u energetskom sektoru još od početka razvoja projekata obnovljivih izvora energije u Srbiji i savetovali su investitore, zajmodavce, finansijere, operatere, dobavljače i graditelje na brojnim projektima razvoja vetroparkova, a od skoro i na realizaciji solarnih energetskih projekata. Pružali su sveobuhvatno pravno savetovanje u do sada najvećim projektima iz oblasti obnovljivih izvora energije u Srbiji i regionu Jugoistočne Evrope.

Stručnjaci CMS-a Beograd takođe imaju značajno iskustvo u izradi nacrta zakonskih propisa iz oblasti energetike u Srbiji, pa su savetovali i Vladu Srbije u vezi sa osnivanjem Agencije za energetiku Srbije i izradom podzakonskih akata kojima se reguliše tržište električne energije u Srbiji.

Na globalnom nivou, CMS je lider na tržištu obnovljivih izvora energije koji je pružao pravne savete u stotinama projekata širom sveta – lokalnih, nacionalnih i projekata koji uključuju više zemalja. Sa više od 800 pravnika, praksa CMS-a u oblasti energetike i klimatskih promena jedna je od najvećih te vrste na svetu.