Zelena energija
za najmlađe

Udruženje Obnovljivi izvori energije Srbije posvećuje posebnu pažnju brizi o najmlađima te projekti koji doprinose edukaciji i informisanju dece o klimatskim promenama i čistoj energiji u našem svakodnevnom radu nisu retkost. Aktivno pružanje podrške i organizacija različitih događaja posvećenih najmlađim stanovnicima planete, a u cilju širenja svesti o značaju zelene energije, zaštiti životne sredine i očuvanju prirodnih resursa među najmlađom populacijom deo su svakodnevnih aktivnosti Udruženja OIE Srbija.

Foto galerija

Svetski dan vetra - Kovačica 2022

Svetski dan vetra - Alibunar 2023

U saradnji sa evropskom asocijacijom WindEurope, Udruženje Obnovljivi izvori energije Srbije obezbedilo je prevod na srpski jezik dve knjige za decu o energiji vetra. Kako je inkluzivnost jedna od vrednosti kojoj kao organizacija stremimo, projekti poput knjige koju je napisalo šest žena iz pet različitih država za najmlađe stanovnike naše planete, kod Udruženja OIE Srbija uvek će naići na podršku. Knjige za decu „Kada odrastem” i „Neka vetar duva” u pdf formatu, ovde možete besplatno preuzeti.

Kad-odrastem

Kada odrastem

U želji da inspirišu decu i druge mlade ljude širom sveta da postanu strastveni po pitanju čiste energije i
razvoju mnogobrojnih mogućnosti koje ona nudi, šest dama iz pet različitih zemalja sastavilo je ovu knjigu koja govori o 21 osobi koja se bavi čistom energijom kako bi pomogla u rešavanju klimatske krize. Kako Udruženje Obnovljivi izvori energije Srbije deli njihovo uverenje da deca i mladi ljudi imaju moć da pomognu da se svet promeni na bolje, ponuda da damo svoj doprinos projektu ,,When I Grow Up“ i obezbedimo prevod knjige na srpski jezik, prihvaćena je sa zadovoljstvom.

Neka vetar duva

Inspirisan razgovorom između dve mame (poljske zagovornice vetra i britanske novinarke) i talentovane mlade iranske umetnice, ovaj strip priča priču o tome kako će obnovljiva energija poput vetra doprineti transformaciji ka čistijem i zdravijem svetu za sve. Kroz živopisne ilustracije i jezik prilagođen uzrastu najmlađih „Neka vetar duva” predstavlja zanimljiv pristup edukaciji dece o klimatskim promenama i značaju obnovljivih izvora energije u borbi za ublažavanje njihovih efekata.

Neka-vetar-duva
VESTI