Savetnik za elektrifikaciju u WindEurope biće uvodničar i moderator panela o energiji vetra na konferenciji OIE Srbija 2022

Savetnik za elektrifikaciju u WindEurope Ivan Komušanac biće uvodničar i moderator panela o energiji vetra na konferenciji OIE Srbija 2022 koja se održava 15. septembra u hotelu Metropol. Panel je posvećen vetroenergiji, kao i potencijalima i izazovima sa kojima se Evropa i region suočavaju.

Ivan Komušanac je savetnik za elektrifikaciju u WindEurope-u. Ivan predvodi lobiranje WindEurope-a u području elektrifikacije, kao što je elektrifikacija industrije, transporta i zgradarstva. Ivan je magistrirao energetiku na Tehničkom univerzitetu u Minhenu.

WindEurope je vodeća evropska i svetska asocijacija posvećena energiji vetra. Okuplja više od 400 članova iz 35 zemalja, među kojima su proizvođači vetroturbina, dobavljači opreme, instituti, nacionalne asocijacije za vetar i OIE, izvođači radova, kompanije koje se bave finansijama i osiguranjem, kao i konsultanti. Udruženje OIE Srbija postalo je član ove prestižne međunarodne organizacije u junu prošle godine.