Predstavnici OIE Srbija na konferenciji ,,Energetika na Balkanu’’

Održana konferencija ,,Energetika na Balkanu: Tranzicija ka obnovljivim izvorima energije i poboljšanje energetskih mreža’’ okupila je vodeće stručnjake u oblasti energetike i obnovljivih izvora energije.

Na panelu broj 2 pod nazivom ,,Energetska tranzicija: prelazak na obnovljive izvore energije’’ koji je moderirao predstavnik našeg pridruženog člana Karanović&Partners advokat Petar Mitrović, jedan od panelista bio je Miloš Colić, predsedavajući Upravnog odbora Udruženja OIE Srbija i direktor New Energy Solutions, našeg redovnog člana.

Panel broj 4 pod nazivom ,,Energetska budućnost regiona’’ moderirala je Danijela Isailović, menadžerka Udruženja Obnovljivi izvori energije Srbije, dok je jedan od panelista bio Željko Đurić, član Upravnog odbora OIE Srbija i predstavnik Vetroelektrane Balkana, našeg redovnog člana.

Konferenciju su otvorili potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović i ambasador Italije u Beogradu Carlo Lo Cascio. Kao jedan od keynote speaker-a govorio je Francesco Corbo, regionalni direktor za energetski sektor Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Konferencija je održana 10. maja 2022. godine u Beogradu, u organizaciji Confindustria Est Europa i Confindustria Serbia, uz podršku Confindustria. Jedan od partnera konferencije bilo je i Udruženje Obnovljivi izvori energije Srbije.