PRANGL je novi redovni član Udruženja OIE Srbija

PRANGL SRBIJA d.o.o. Beograd, samostalna prodajna jedinica jedne od vodećih evropskih kompanija u domenu iznajmljivanja teške građevinske opreme i transporta teških tereta, novi je redovni član Udruženja Obnovljivi izvori energije Srbije.

Prangl je porodična kompanija osnovana 1965. godine, koja je započela svoj posao iznajmljivanjem dizalica i uslugama transporta teških tereta. Danas kompanija posluje na 16 lokacija u šest evropskih zemalja i zapošljava oko 700 ljudi.

Nakon brojnih upita i potencijalnih nadolazećih projekata, kompanija Prangl je proširila svoje aktivnosti na Jadransku regiju. U Beogradu je osnovana samostalna prodajna kompanija za Srbiju pod imenom Prangl Srbija d.o.o. Osnivanje ove jedinice se smatra daljim jačanjem aktivnosti na Balkanu koje u regionu traju već dugi niz decenija. Tokom početne faze, primarni fokus će biti na velikim projektima, iako se srednjoročni prospekti takođe zasnivaju na posebnom lokalnom timu.

Prangl, kompanija za iznajmljivanje dizalica i radnih platformi, predstavila je Microsoft Dinamics AKS i industrijsko rešenje Sicor.Rental. Kompanija sada ima koristi od standardizovanih i efikasnijih procesa – i postavila je osnovu za dalji rast lansiranjem svog novog ERP sistema.

Prangl, osnovan 1965. godine, specijalizovan je za iznajmljivanje pokretnih dizalica, radnih platformi i teleskopskih viljuškara, kao i za specijalni transport i transport teških tereta. „Premeštanje ljudi i tereta je naš posao“, kaže Kristijan Prangl. „Pri tome se oslanjamo na sigurnost jednog provajdera, fleksibilnost, brzo vreme odziva i upravljanje projektima. Osoblje sa optimalnim kvalifikacijama i najsavremenijom opremom deo su naše strategije.“ Ova strategija se pokazala uspešnom: 2009. godine Prangl je proglašen za najbolje porodično preduzeće u austrijskoj pokrajini Donja Austrija. Sa flotom od 3.000 vozila, kompanija danas ostvaruje prodaju od oko 100 miliona evra i čvrsto se etablirala u rangu prvih deset evropskih kranskih kompanija. Prangl trenutno ima 700 zaposlenih na 20 lokacija u Austriji i još šest zemalja.