Potpisan memorandum o saradnji između UPES i OIE Srbija

Na kraju osnivačke i vrlo uspešne godine Udruženja OIE Srbija, potpisan Memorandum o saradnji sa Udruženjem za pravo energetike Srbije (UPES), u prostorijama advokatske kancelarije BDK.

Potpisivanjem ovog memoranduma o saradnji, OIE Srbija i UPES su i formalno-pravno uspostavili saradnju koja već postoji u praksi. Predstavnici ovih udruženja su izrazili namere da se ova saradnja nastavi u svim oblastima energetike a posebno u oblasti obnovljivih izvora energije.

Menadžerka OIE Danijela Isailović je ovom prilikom istakla: „Izuzetno mi je drago što prvu, vrlo uspešnu godinu postojanja, završavamo potpisivanjem Memoranduma sa UPES-om, imajući u vidu da je UPES prvo udruženje koje nam je pružilo kolegijalnu podršku nakon osnivanja. UPES je udruženje fantastičnih pojedinaca, renomiranih pravnika u svetu energetike. Mnogi od njih su, kao predstavnici svojih advokatskih kancelarija ili kompanija, članovi OIE Srbija. Verujemo da ćemo sa UPES-om imati puno zajedničkih aktivnosti u budućnosti, pre svega u cilju unapređenja zakonodavnog okvira, razmene znanja i iskustava, kao i u organizaciji zajedničkih događaja.“

Takođe, predsednica UPES dr Branislava Lepotić Kovačević izjavila je da je saradnja ova dva udruženja prirodan proces jer realizacija projekata u oblasti obnovljivih izvora energije zavisi u jednom delu i od pravnog okvira. To je predmet rada i istraživanja UPES. Regulatorni i pravni okvir u oblasti obnovljivih izvora energije u Republici Srbiji u 2021. godini je značajno usklađen sa razvojnim evropskim i međunarodnim tekovinama. Taj okvir omogućava delovanje protiv klimatskih promena. Sada se dalja saradnja ova dva udruženja može nastaviti u razvoju komercijalnog pravnog okvira u ovoj oblasti.