Poseta Ambasadorke Belgije Elicio vetroparkovima

Ambasadorka Belgije u Srbiji, njena ekselencija gospođa Cathy Buggenhout, posetila je danas vetroparkove Alibunar i Malibunar investitora belgijske kompanije Elicio, jednog od članova osnivača Udruženja OIE Srbija. Ambasadorka se na licu mesta uverila kako funkcioniše najveća belgijska energetska investicija u Srbiji u danu kada je proizvodnja iz energije vetra bila u maksimumu.

U prezentaciji, predstavnici kompanije Elicio su predstavili istorijat ove kompanije koja je već čitavu deceniju prisutna u Srbiji, kao i razvoj projekata Alibunar i Malibunar, vrednosti od 90.000.000 evra.

Predstavnici kompanije Elicio pohvalili su saradnju sa operatorom prenosnog i distributivnog sistema električne energije imajući u vidu da je vetropark alibunar priključen na mrežu kojom upravlja EMS a.d. dok je Malibunar priključen na distributivni sistem električne energije.

Ambasadorka izrazila divljenje uspehu belgijeke kompanije u Srbiji i poželela uspeh u novim projektima koje je kompanija Elicio započela u Pančevu i drugim vojvođanskim opštinama.

Menadžment kompanije Elicio prezentovao je aktuelni status razvoja projekta u Pančevu i izazove sa kojima se kompanija suočava.

Posetu vetroparkovima podržalo je Udruženje Obnovljivi izvori energije Srbije koje neguje izuzetnu saradnju sa Ambasadom Belgije u Srbiji.