Otvoreni Dani energetike i investicija – Sve spremno za OIE SRBIJA dan

U Novom Sadu danas su otvoreni Međunarodni dani energetike i investicija. Manifestaciju koja se održava u Kongresnom centru “Master” Novosadskog sajma, svečano je otvorio gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić koji je istakao da su pitanja povećanog korišćenja zelene energije i energetske efikasnosti najizraženije povezana u pogledu sigurnosti snabdevanja energentima, kao i smanjenja zavisnosti od uvoza.

U fokusu stručnih tribina i panela koji će biti održani na Međunarodnim danima energetike i investicija, nalaze se teme posvećene energetskoj efikasnosti i uštedi električne energije. Biće reči i o aktuelnim temama iz oblasti obnovljivih izvora energije, upotrebi solarne energije, stanju u vetroindustriji.

Organizator je Novosadski sajam uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj i u saradnji sa Udruženjem Obnovljivi izvori energije koje programski organizuje drugi dan manifestacije.

Foto: Novosadski sajam

Sve je spremno za OIE SRBIJA dan koji će 3. novembra okupiti predstavnike značajnih kompanija iz oblasti obnovljivih izvora energije, kao i studente zainteresovane za zelenu energiju. U nastavku još jednom objavljujemo agendu u kojoj možete videti raspored i satnicu panela, kao i učesnike.