OTKLJUČAVANJE ODRŽIVOSTI: Implementiranje ESG principa u vaše poslovanje – Panel Banca Intesa, BD2P i Grimaldi Alijanse

U utorak, 28. maja, Banca Intesa i BD2P zajedno sa Grimaldi Alijansom organizovali su panel pod nazivom „OTKLJUČAVANJE ODRŽIVOSTI: Implementiranje ESG principa u vaše poslovanje“.

Jednosatnom panel diskusijom sa stručnim govornicima iz različitih industrija organizatori su upoznali klijente sa ključnim aspektima održivosti u poslovanju i načinima implementacije ESG principa i podelili sa njima dragocene uvide u regulatorne zahteve i vidove podrške na koje mogu da računaju na putu zelene tranzicije.

Panel je počeo uvodnim izlaganjem Predraga Milenovića, člana Izvršnog odbora i direktora Divizije za poslovanje sa privredom Banca Intesa, a nastavio izlaganjem Marije Bojović, starijeg partnera u advokatskoj kancelariji Bojović Drašković Popović & Partners, koja je istakla značaj ESG-a u poslovnom okruženju. Panel je moderirala Sandra Živković, direktorka ESG sektora u Banca Intesi. O ovoj važnoj temi razgovarala je sa Milicom Pešterić, koja vodi ESG departman u BD2P; Aleksandrom Miladinović, regionalnom koordinatorkom za zapadni Balkan za dijalog o politikama i odnose sa zainteresovanim stranama, razvoj finansija SMEE pri EBRD-u; Tanjom Lindell, pomoćnikom direktora Sektora za poslovna udruženja iz Privredne Komore Srbije; Luciom Bonelli, šeficom predstavništva za zapadni Balkan u Cassa Depositi e Prestiti; Zlatanom Miloševićem, konsultantom za upravljanje ugljenikom, i Katarinom Urošević, direktorkom osoblja i korporativnih komunikacija iz HTEC Grupe, kao predstavnikom iz privrede.

– Želimo da se zahvalimo Banca Intesi i Grimaldi Alijansi na organizovanju ovako uspešnog događaja, našoj tehničkoj podršci što su se pobrinuli da sve protekne kako treba, našem partneru, kompaniji Desing, koja je obezbedila poklone svima – njihov premijum proizvod. I na kraju, želimo da izrazimo iskrenu zahvalnost kompanijama koje su svojim prisustvom učinile ovaj događaj izuzetno uspešnim – saopštio je BD2P.

Foto: Ivana Šapić