OIE Srbija učestvuje na XIII Green Festu

Udruženje Obnovljivi izvori energije Srbije učestvuje na Trinaestom Međunarodnom festivalu zelene kulture “Green Fest” koji počinje danas i traje do 25. novembra, u onlajn izdanju.

Menadžerka udruženja OIE Srbija Danijela Isailović učestvovaće na panel diskusiji „ENERGETSKA KRIZA I TRANZICIJA: KUDA, ZAPRAVO, IDEMO?” koja se održava u sredu, 23. novembra u 19 časova i biće prenošena uživo na Facebook stranici festivala.

Kako podsećaju organizatori, energetska kriza, nastala početkom ove godine, donela je značajne potrese na tržištima energije širom sveta. Osim skoka cena, inflatornih talasa i straha od ove, ali i sledeće zime, tranzicija ka obnovljivim izvorima energije deluje kao da usporava. Situacija u kojoj se nalazimo značajno utiče na standard građana, privreda se suočava sa visokim cenama energije, a čini se da nas tek očekuju izazovi u tranziciji ka obnovljivim izvorima energije.

O svemu tome razgovaraće programski direktor RES fondacije Aleksandar Macura, menadžerka udruženja OIE Srbija Danijela Isailović, konsultant na razvoju OIE projekata Slobodan Perović, projektni menadžer Delegacije EU u Srbiji Gligo Vuković, dok je moderator programski direktor Centra za unapređenje životne sredine Vladan Šćekić.

Inače, zainteresovani će na Green Festu moći da pogledaju ukupno 6 dugometražnih, 45 filmova srednjeg i kratkog metra, kao i dve panel diskusije. Svi sadržaji su besplatni i dostupni na internet portalu Festivala (www.greenfest.rs).