OIE Srbija učestvuje na Beogradskom ekonomskom forumu

OIE Srbija učestvuje na Beogradskom ekonomskom forumu koji se održava 4. i 5. oktobra u hotelu Metropol. Menadžerka udruženja OIE Srbija Danijela Isailović govoriće na panelu posvećenom energetici.

Kao jedan od vodećih ekonomskih foruma u Jugoistočnoj Evropi, Beogradski ekonomski forum, 21. po redu, predstavlja sumiranje rezultata na godišnjem nivou koji se odnose na srpsku politiku, ekonomiju i razvoj biznisa u zemlji, ali i šire, uključujući komunikaciju sa biznismenima i učesnicima u donošenju odluka na prostoru čitavog regiona.

Ove godine, Beogradski ekonomski forum biće posvećen analizi celokupne političko-ekonomske situacije na prostoru čitavog regiona i okupiće veliki broj govornika, panelista i učesnika iz regiona, kao i važne predstavnike međunarodne zajednice.

Među govornicima koji će se obratiti na konferenciji su ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, predsednik Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit, zatim, ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović, ministar bez portfelja Nenad Popović, izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik, potpredsednik Vlade Severne Makedonije za evropske integracije Nikola Dimitrov, ministarka odbrane Severne Makedonije Radmila Šekerinska, ministar spoljnih poslova Malte Evarist Bartolo.

Učesnicima će se obratiti i direktor EBRD za Zapadni Balkan Mateo Kolanđeli, direktor Centra Atlantskog saveta za Evropu Ben Hadad, generalni direktor kompanije Visa za jugoistočnu Evropu Vladimir Đorđević. Među ambasadorima govornicima, na Forumu će govoriti ambasador delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuele Đofre, ambasador Švajcarske u Srbiji Urs Šmit, ambasador Velike Britanije u Srbiji Šin Meklaud, ambasador Italije u Srbiji Karlo Lo Kašo. Na forumu učestvuju i predsednica Evropskog pokreta u Srbiji Jelica Minić, gospodin Sander van Rutsilar ispred kompanije Turk Stream; Alesandro Bragonci, šef regionalne kancelarije Evropske investicione banke za Zapadni Balkan.

Neke od tema koje će biti zastupljene tokom dva dana održavanja foruma jesu međususedska politika, politička i ekonomska saradnja u regionu, klimatske promene i održiva budućnost, kao i svet nakon pandemije korona virusa.

Što se tiče Srbije, u fokusu će biti Vlada i reformski program “Srbija 2021-2023”, digitalizacija, logističke mogućnosti zemlje koja može povezati čitavu Evropu, energetika, infrastrukturni projekti u turizmu koji su namenjeni narednoj generaciji putnika. Poseban akcenat biće stavljen na budućnost srpske ekonomije i razvoj tehnologije.

Organizator 21. Beogradskog ekonomskog foruma je kompanija Tsomokos Group International TGI Beograd d.o.o.