OIE Srbija objavljuje video sa konferencije OIE Srbija 2023

5 panel diskusija, 30 govornika, 500 učesnika – samo su neke od brojki koje krase upravo završenu konferenciju OIE Srbija 2023 koja je 14. septembra u Vrdniku okupila domaću, regionalnu i evropsku zelenu elitu.

Učesnici su čestitali Srbiji na aukcijama, ali i iskazali zabrinutost zbog balansiranja i priključenja objekata na mrežu, razgovarali o finansiranju OIE projekata, kao i budućnosti solarne industrije i industrije vetra u Srbiji, regionu i Evropi.

Konferenciju su otvorili predsedavajući UO OIE Srbija Miloš Colić, v. d. generalnog direktora EPS Dušan Živković, regionalni direktor za Zapadni Balkan EBRD Matteo Colangeli i ministarka rudarstva i energetike Republike Srbije Dubravka Đedović Handanović.

Među 30 panelista i moderatora našli su se predstavnici EMS, EPS, SEEPEX, kao i međunarodnih institucija Evropske investicione banke, EBRD, Sekretarijata Energetske zajednice, IFC, zatim asocijacija koje okupljaju najveće igrače u industriji vetra i sunca u Evropi i regionu, poput SolarPower Europe, WindEurope, OIE Hrvatska, investitora i proizvođača opreme Nordex Region Mediterranean, Elicio, Enlight, GE Vernova, Masdar, CWP Global, New Energy Solutions. Ugostili smo i najznačajnije predstavnike domaćih banaka koje se bave finansiranjem OIE projekata, advokata, konsultantskih kuća.

Udruženje OIE Srbija objavljuje video spot u kom možete pogledati delić atmosfere koju smo zabeležili u Vrdniku.