OIE Srbija na Sarajevskom energetskom forumu 2023

Sarajevski energetski forum – SEF (Sarajevo Energy Forum), u organizaciji Fondacije Solarna akademija i partnera, pod pokroviteljstvom Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH biće održan u periodu od 21. do 23. juna 2023. godine u hotelu Hills na Ilidži.

Menadžerka Udruženja Obnovljivi izvori energije Srbije, Danijela Isailović učestvovaće u prvoj panel diskusiji pod nazivom „Obaveze i trenutna pozicija BiH i zemalja regiona u procesu dekarbonizacije”. U panel diskusiji će osim Danijele Isailović, učestvovati i Staša Košarac, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Nasiha Pozder, ministarka životne sredine i turizma FbiH, Petar Đokić, ministar industrije, rudarstva i energije RS, Dr Janez Kopač, energetski stručnjak, EU4Energy i Maja Pokrovac, direktorka, Obnovljivi izvori energije Hrvatske.

Forum će okupiti eksperte, investitore, razvojne menadžere, proizvođače opreme, predstavnike građevinskih kompanija, regulatore, aktere iz akademske zajednice, energetskih kompanija, prenosnih kompanija, javnih preduzeća, te predstavnike vlasti i institucija iz Bosne i Hercegovine, regije i Evropske unije, kao i predstavnike civilnog društva i medija.

Više informacija o Sarajevskom energetskom forumu možete pronaći ovde.