OIE Srbija na Samitu energetike u Trebinju

Udruženje OIE Srbija učestvuje na Samitu energetike, energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije koji se održava u Trebinju, od 20. do 21. maja 2021. godine. Reč je o vodećem regionalnom poslovnom događaju na temu energetske budućnosti i održivosti proizvodnje energije.

Menadžerka OIE Srbija Danijela Isailović učestvuje na panelu „Modeli, uslovi i prepreke za investiranje u sektor energetike“ koji je na programu 21. maja od 15.45 do 17.45h.

Na samitu u Trebinju okupiće se najvažnija imena energetskog sektora, predstavnici državnih institucija, banaka, privrednih komora, strukovnih udruženja, naučnika i mnogobrojnih kompanija. Oni će sa učesnicima samita podeliti najvažnije poruke i novitete u energetskom sektoru, direktive koje pred zemlje regiona postavlja Energetska zajednica, kao i najave investicija koje dolaze od pojedinačnih država.

Na samitu će se govoriti o projektima obnovljivih izvora energije, načinima na koje će se oni finansirati, klimatskim planovima zemalja Zapadnog Balkana, aktivnostima na uvođenju energetske efikasnosti u javnom i privatnom sektoru. U fokusu su dekarbonizacija i zelena energija, kao imperativ energetskih strategija među državama.

– Misija Samita je postići bolju povezanost privrede, politike i nauke. Energija je za sve nas, okupljene učesnike, pitanje svih pitanja, a fokus smo stavili na energetsku budućnost Zapadnog Balkana, procese tranzicije, odnosno odmicanje od fosilnih goriva prema obnovljivim izvorima energije i energetskoj efikasnosti. Ovo je važno, kako za sve elektroprivredne kompanije u regionu, tako i za sve naše građane – navode organizatori Samita energetike u Trebinju.

Više detalja o procesu registracije možete pronaći na linku.