OIE Srbija na Fakultetu političkih nauka

U subotu, 25. decembra 2021. na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu, studentska organizacija Evropski studentski forum (ESF), održala je konferenciju na temu ,,Vodonikom do klimatske neutralnosti’’.

Menadžerka OIE Srbija Danijela Isailović, učestvovala je na panelu posvećenom obnovljivim izvorima energije, zajedno sa Markom Vujićem, asistentom sa Fakulteta političkih nauka i Mladenom Alvirovićem, urednikom i voditeljem emisije ,,SAT’’

U toku svog izlaganja, Danijela Isailović se osvrnula na značaj ,,Zakona o korišćenju obnovljivih izvora energije’’ koji je ocenila kao istorijski iskorak. Danijela je istakla kako je najveća vrednost tog zakona što kaže da su obnovljivi izvori energije od javnog interesa i da je vreme da se sa prljavih prelazi na čiste tehnologije. Ona je podsetila i da su ovim zakonom obnovljivi izvori energije regulisani, i da dobijaju autonomiju.

Na panelu koji je prethodio, o klimatskoj neutralnosti govorili su prodekan Fakulteta političkih nauka prof. Dr Darko Nadić i posebna savetnica Ministarstva zaštite životne sredine Sara Pavkov.

Konferenciju ,,Vodonikom do klimatske neutralnosti’’ podržalo je Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije.