OIE Srbija na Danima sunca na Braču

Danijela Isailović, menadžerka Udruženja OIE Srbija biće govornik na regionalnom panelu u okviru konferencije „DANI SUNCA 2023“ koja će se u organizaciji OIE Hrvatska održati 25. i 26. maja u Bluesun hotelu Elaphusa u Bolu na Braču.

Konferencija je posvećena razvoju projekata korišćenja solarne energije i izaziva veliko interesovanje čitavog regiona, ali i najvećih evropskih organizacija, s obzirom na to da je važnost ove konferencije prepoznala i organizacija SolarPower Europe koja će biti glavni pokrovitelj događaja.

Na konferenciji će se govoriti o ulozi javnih politika za snažniji razvoj solarnih projekata, solarne energije u regionu, „Go-to“ područjima koja bi trebalo da predstavljaju lokacije za brži razvoj projekata obnovljivih izvora energije, dobrobiti projekata solarne energije u poljoprivredi kroz primenu agrosolarnih elektrana, hibridnim sistemima za skladištenje proizvedene energije, finansiranju novih projekata, važnoj ulozi lokalnih zajednica i još mnoštvu tema iz sektora obnovljivih izvora energije.

Konferencija „DANI SUNCA 2023“ podsticaj je za razvoj jasnijeg i boljeg sinergijskog pristupa u pripremi za snažnije ostvarivanje velikog potencija sunčeve energije. Donosi nove informacije i primere iz dobre prakse, otvara put novim idejama i povezivanju aktera energetske tranzicije na svim nivoma.

Danijela Isailović će predstavljati Udruženje Obnovljivi izvori energije Srbije kao panelista na konferenciji.

Više informacija o konferenciji „DANI SUNCA 2023“ na zvaničnom sajtu OIE Hrvatska
(https://oie.hr/dani-sunca-2023-najocekivanija-konferencija/)