Održan vebinar „Energetski sektor u Srbiji, prilike za belgijske kompanije“

Vebinar „Energetski sektor u Srbiji, prilike za belgijske kompanije“ održan je danas u organizaciji Ambasade Belgije u Srbiji.

Danijela Isailović, menadžerka Udruženja OIE Srbija je učestvovala kao panelistkinja i predstavila je svim učesnicima Udruženje OIE Srbija, dosadašnja dostignuća, kao i buduće planove. Osim prezentacije Udruženja, Danijela Isailović je predstavila prisutnima i kako izgleda energetska tranzicija u Srbiji, kao i trenutno stanje sektora zelene energije.

Vebinar je uvodnim obraćanjem otvorila ambasadorka Belgije u Srbiji, Nj.E. Cathy Buggenhout. Ambasadorka je naglasila da je Belgija trenutno vodeća zemlja u proizvodnji i izvozu energije nastale korišćenjem vetra i da belgijske kompanije imaju dosta toga da ponude na srpskom tržištu.

Moderator vebinara „Energetski sektor u Srbiji, mogućnosti za belgijske kompanije“ bila je Marijana Milošević Tufegžić, a pored nje na vebinaru su učestvovali i Natalija Luković pomoćnica ministarke rudarstva i energetike, Pavle Milekić predstavio je značaj EBRD-a u energetskom sektoru regiona, kao i Dušan Opačić koji je održao prezentaciju kompanije osnivača i redovnog člana Udruženja, Elicio i prikazao iskustvo te belgijske kompanije u Srbiji, i najavio da kompanija Elicio planira dodatnih 200 MW na tri različite lokacije u Srbiji.

Kompletnu prezentaciju Udruženja OIE Srbija možete pogledati u nastavku: