Održan vebinar „Mogućnosti u energetskom sektoru Srbije”

Nenad Jovanović, viši konsultant u LDK Consultants, redovnom članu Udruženja, predstavljao je Udruženje Obnovljivi izvori energije Srbije i kompaniju LDK Consultants na vebinaru „Mogućnosti u energetskom sektoru Srbije”.

Na temu o postojećoj infrastrukturi u Srbiji, potrebnoj da se energetska tranzicija sprovede, Nenad Jovanović je naveo da je elektroenergetska mreža Srbije već dobro razvijena i da različite studije pokazuju da bismo do 2030. godine mogli da imamo i do 5 puta veći udeo energije proizvedene iz obnovljivih izvora i dodao da članovi Udruženja OIE Srbija proizvode 80% ukupne električne energije proizvedene iz obnovljivih izvora u Srbiji.

Nenad Jovanović se osvrnuo i na to da je kompanija LDK Consultants uključena u razvoj Integrisanog nacionalnog plana za klimu i energetiku koji bi trebalo da postavi ciljeve za mitigaciju emisije gasova staklene bašte i posledica karbonskog zagađenja, kao i ulogu obnovljivih izvora energije u ovom procesu.

Na kraju, Nenad Jovanović pozvao je sve učesnike na konferenciju „OIE Srbija 2023” zakazanu za 14. septembar 2023. godine.

Kompletan video zapis vebinara možete pogledati ovde.