Nordex podržava tranziciju ka OIE na Balkanu i konferenciju OIE Srbija 2023 kao bronzani sponzor

Jedan od vodećih proizvođača vetrogeneratora u svetu, kompanija Nordex, bronzani je sponzor konferencije OIE Srbija 2023 koja će se održati  14. septembra u etno kompleksu Vrdnička kula na Fruškoj gori.

U Srbiji je Nordex prisutan od 2021. godine. Prvi projekat koji je kompanija radila u Srbiji bio je vetroelektrana Krivača, koja se sastoji od 22 Delta 4000 turbine i ima ukupnu instalisanu snagu od 105 MW. Projekat je blizu završetka, a početak isporuke čiste i pouzdane električne energije očekuje se do kraja godine.

Paralelno s tim, Nordex je vredno radio na uspostavljanju lokalnih servisnih operacija kako bi osigurao nesmetan rad vetroelektrane Krivača. U 2024. godini kompanija će isporučiti još 16 turbina ukupne snage od 95 MW, što će dodatno unaprediti njen portfolio u Srbiji.

Nordex se obavezuje da podrži tranziciju ka obnovljivoj energiji u balkanskom regionu i istražuje mogućnosti za proširenje poslovanja u drugim balkanskim zemljama u skorijoj budućnosti.

Nordex Group ima više od 9000 zaposlenih širom sveta i posluje duže od 35 godina. Kao jedan od najvećih proizvođača vetroturbina, Nordex Group nudi ekonomične vetroturbine visokog prinosa, koje omogućavaju dugoročnu proizvodnju električne energije u svim klimatskim i geografskim uslovima.

Ima više od 42 GW instaliranog kapaciteta širom sveta i pokriva potrebe svih segmenata kupaca na globalnom tržištu vetra, od velikih dobavljača energije do malih i srednjih preduzeća koja upravljaju elektranama.

Globalna servisna mreža, sa oko 300 servisnih tačaka u 30 zemalja, pruža uslugu brzo i efikasno kako bi Nordex sistemi nesmetano funkcionisali.

Fotografije VE Krivača, izvor Nordex