Menadžerka OIE Srbija o novom regulatornom okviru na konferenciji Nemačko-srpske privredne komore

Menadžerka OIE Srbija Danijela Isailović učestvovala je na konferenciji „Primena obnovljivih izvora energije i energetski efikasnih rešenja u industriji u Srbiji i Bosni i Hercegovini“, održanoj u Beogradu. Događaj je organizovala Nemačko-srpska privredna komora, pod pokroviteljstvom Ministarstva za ekonomiju i zaštitu klime SR Nemačke.

Imali smo priliku da saznamo nešto više o značaju primene energetski efikasnijih mera u industriji, zakonskim okvirima, stanju i potencijalima tržišta i prednostima obnovljivih izvora energije, kako u Nemačkoj, tako i u Srbiji i Bosni i Hercegovini, dok su nemačke kompanije predstavile svoju tehnologiju i rešenja.

Na konferenciji je učestvovala i članica Saveta Agencije za energetiku Negica Rajakov

U prvom bloku prezentovanja koji se ticao obnovljivih izvora energije u industriji, menadžerka OIE Srbija Danijela Isailović održala je prezentaciju na temu „Obnovljivi izvori energije u Srbiji – pregled tržišta i novi regulatorni okvir u industriji“, gde je pored predstavljanja rada Udruženja, govorila o mogućnostima i prilikama industrije u Srbiji nakon donošenja novih regulatornih okvira u kojima posluje tržište.

– Novi regulatorni okvir omogućava strateška partnerstva i aukcije za projekte u OIE sektoru, predstavljanje atraktivnih investicionih mogućnosti za energetsko tržište, kao i stvaranje stimulativnog okruženja za dalji razvoj – naglasila je Isailović.

Neke od mogućnosti koje je istakla su profitabilan povrat, rast tržišta i strateška lokacija, dok je govoreći o izazovima napomenula potrebu za boljom infrastrukturom i integracijom, kao i ograničenja u skladištenju energije.

Izlaganje je zaključeno pozivom na konferenciju koju OIE Srbija organizuje u Vrdniku 23. i 24. septembra ove godine.

Foto: AHK