Menadžerka OIE Srbija biće panelistkinja na prvom premium panelu Dana dobrog vjetra

Konferencija ,,Dani dobroga vjetra’’ sa više od 250 učesnika, u organizaciji OIE Hrvatska biće održana 2. i 3. juna u Dubrovniku.

Menadžerka Udruženja Obnovljivi izvori energije Srbije Danijela Isailović, biće jedna od panelista na prvom panelu, pod nazivom ,,Uslovi za ubrzanje energetske tranzicije.

– Na prošlim Danima dobrog vjetra u Vodicama 2019. godine smo došli do zaključka da treba da formiramo Udruženje OIE Srbija, tako da od ovog događaja u Dubrovniku očekujem bar da rešimo svetsku energetsku krizu i maksimalno ubrzamo energetsku tranziciju. Šalu na stranu, Dani dobrog vjetra su jedan odličan događaj gde se region susreće i dobija ideje za unapređenje saradnje. Čast je govoriti na prvom panelu sa najvažnijim zvanicama iz Evrope. To je potvrda odlične saradnje dva Udruženja, pa i dve države u oblasti obnovljivih izvora energije. Region mora sarađivati jer se svi susrećemo sa manje više istim izazovima i problemima, te razmena iskustava i znanja je vrlo važan korak u prevazilaženju poteškoća i ubrzanju energetske tranzicije. – rekla je Danijela.

Pored Danijele Isailović, na prvom panelu konferencije govoriće Giles Dickson, direktor WindEurope; Ivo Milatić, državni sekretar za energetiku Ministarstva ekonomije i održivog razvoja Hrvatske; Grzegorz Zieliński, šef za energetiku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Darko Belić, član uprave HOPS-a. Panel će moderirati Maja Pokrovac, direktorka OIE Hrvatska.

eKapija i Energetski portal biće medijski pokrovitelji konferencije ,,Dani dobroga vjetra’’ u Dubrovniku.