Masdar Taaleri Generation je zlatni sponzor konferencije OIE Srbija 2022

Nakon uspešnog partnerstva na projektu Čibuk 1, najvećem vetroparku u Srbiji sa instalisanom snagom od 158 MW, Masdar iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i finska Taaleri Energia su proširili svoju saradnju i osnovali zajedničku kompaniju Masdar Taaleri Generation radi razvoja projekata obnovljivih izvora energije u centralnoj i jugoistočnoj Evropi, sa sedištem u Srbiji.

Masdar, the Abu Dhabi Future Energy Company je globalni lider obnovljivih izvora energije i održivog urbanog razvoja. Njihov cilj je da održe lidersku poziciju Ujedinjenih Arapskih Emirata u energetskom sektoru na globalnom nivou podržavajući istovremeno diversifikaciju svoje ekonomije i energetskog sektora.

Taaleri Energia je finski investitor koji razvija projekte iz oblasti energije vetra i sunca. Njihovi zaposleni predstavljaju jedan od najvećih investicionih timova u Evropi koji radi na razvoju, finansiranju i upravljanju vetroelektranama i solarnim parkovima, pre svega u Evropi i SAD-u.

Više informacija o Masdar i Taaleri Energia portfoliju, etičkim standardima i izveštavanju, možete pronaći na njihovim zvaničnima stranicama:

masdar.ae

taalerienergia.com/en