Konferencija “(Zelena) energija je ženskog roda” održaće se 10. februara u Beogradu

Konferencija „(Zelena) energija je ženskog roda“, koja je deo projekta „Put do većeg učešća žena u sektoru OIE“, održaće se 10. februara u Hotelu Metropol u Beogradu.
Konferenciju organizuje Udruženje Obnovljivi izvori energije Srbije uz podršku Ambasade Kanade.

Konferencija će se sastojati od dve panel diskusije, a premijerno će biti prikazan film o inženjerkama, menadžerkama i direktorkama koje grade vetroparkove i solarne elektrane, održavaju hidrocentrale i dokazuju da oblast energetike, a posebno obnovljivih izvora energije, nije rezervisana za muškarce. Na konferenciji će učestvovati uspešne žene iz sveta energetike, a očekuje se ambasador Kanade u RS, predstavnici Vlade Srbije i javnih preduzeća.

Projekat „Put do većeg učešća žena u sektoru OIE“ sprovodi Udruženje Obnovljivi izvori energije Srbije uz podršku Ambasade Kanade. Cilj projekta je promocija žena koje rade u sektoru OIE kako bi se motivisale mlade devojke da karijeru grade u ovoj oblasti.

Deo projekta je i istraživanje „Stavovi građanki o zelenoj energiji u Republici Srbiji“ koje je pokazalo da tek svaka peta mlada građanka u Srbiji smatra da žene imaju poslovnu budućnost u industriji OIE i da će žene biti predvodnice zelene tranzicije.