Kompanija Eko Step Pellet bronzani sponzor prve OIE Srbija konferencije

Eko Step Pellet, proizvođač peleta iz Petrovca na Mlavi i član Udruženja Obnovljivi izvori energije Srbije, bronzani je sponzor prve OIE Srbija konferencije koja će se održati 15. septembra u Beogradu.

– Kao kompanija, trudimo se da na sve načine doprinesemo zaštiti životne sredine, kao i podizanju svesti o važnosti zelene energije. Svojim prisustvom želimo da podsetimo i na benefite peleta koji mi pravimo, a tiču se upravo smanjenja emisije štetnih gasova i energetske efikasnosti – kaže Svetlana Božinović, direktorka kompanije Eko Step Pellet.

Eko Step Pellet je odličan primer korišćenja biomase kao energenta i proizvodnje peleta uz primenu najviših standarda zaštite životne sredine. Radi se o domaćem investitoru koji je nedavno dobio žig “Čuvarkuća” Privredne komore Srbije (PKS). Od strane referentne ustanove iz Austrije, kompaniji je nedavno odobren međunarodni sertifikat A2.

Eko Step Pellet proizvodi pelet od sečke ogrevnog drveta bukve, bez dodataka drugog drveta i primesa, što ga svrstava u red visokokaloričnih i visokokvalitetnih ekoloških energenata. Pelet proizveden u ovoj fabrici ima nisku emisiju CO 2 gasova, sadrži minimum vlage, a pepeo pri sagorevanju je ispod 1,2 odsto, što je na nivou evropskih standarda A2, sa tendencijom ka A1. Fabrika, u koju je investirano više od sedam miliona eura od 2017. godine do danas, zapošljava više od 40 radnika. Kapacitet fabrike je 35.000 tona peleta godišnje sa radom u tri smene. Kompanija je u vlasništvu domaćeg investitora i predstavlja veoma značajnu investiciju za čitavo Pomoravlje.

Eko Step Pellet priprema dokumentaciju za instaliranje solarnih panela na krovu fabrike u Petrovcu na Mlavi što će ih svrstati u proizvođače električne energije iz energije sunca, kao energeta od kog industrija OIE u budućnosti najviše očekuje.

Eko Step Pellet svoju ekološku svest širi i ka korporativnim članicama, pa je investicijom u hotel Ramonda Rtanj upotpunio  ekološku orijentaciju, kroz  instaliranje solarnih panela i punjača za elektromobile.