Finansijski direktor Masdara Niall Hannigan učestvuje na konferenciji OIE Srbija 2023

Finansijski direktor kompanije Masdar Niall Hannigan učestvuje na konferenciji OIE Srbija 2023 koja se održava 14. septembra u etno kompleksu Vrdnička kula na Fruškoj Gori.

Sa učesnicima će podeliti znanja stečena tokom više od tri decenije rada u različitim sektorima, uključujući i obnovljive izvore energije, u multikulturalnim sredinama od Azije do Australije, od Evrope do Afrike.

Iza njega je više od 30 godina iskustva u računovodstvu, reviziji, finansijskom menadžmentu, upravljanju rizicima, poslovnoj i finansijskoj strategiji, finansijama, komercijalnom pregovaranju i poslovnom razvoju. Takođe je kvalifikovani ovlašćeni računovođa i član Instituta ovlašćenih računovođa u Irskoj.

Radeći u različitim geografskim tržištima i područjima, od Azije i Australije, preko Evrope i  Bliskog istoka, do Severne Afrike i Indijskog potkontinenta, Hannigan je stekao zavidno međunarodno iskustvo u multikulturalnim sredinama. Veštine je razvijao u različitim sektorima, uključujući obnovljive izvore energije, razvoj nekretnina i usluge, upravljanje imovinom i proizvodnju, prodaju i distribuciju.

Pre nego što se pridružio kompaniji Masdar, bio je finansijski direktor u kompaniji Zabeel Properties od 2008. do 2010. godine, gde je bio odgovoran za savetovanje upravnog odbora o srednjoročnoj i dugoročnoj strategiji razvoja. Takođe je rukovodio aktivnostima razvoja poslovanja, upravljanjem rizikom i komercijalnim upravljanjem imovinom, vodeći ključne komercijalne i finansijske pregovore u ime kompanije.

Bio je regionalni finansijski direktor kompanije Emaar Properties od 2005. do 2008. godine. Bavio se finansijskim menadžmentom i upravljanjem rizikom poslovanja međunarodnog razvoja nekretnina kompanije u regiji Bliskog istoka i Severne Afrike.

Pored uloge u kompaniji Masdar, član je nekoliko odbora povezanih sa kompanijom Masdar, uključujući Masdar Energy UK Limited; Masdar Offshore Wind UK Limited; Masdar Offshore Wind Scotland Limited; Masdar Energy B.V. (MEBV) Holandija; Masdar Solar & Wind Cooperatief U.A. (MSWC) Holandija; Jordan Wind Project Company PSC (Tafila); Baynouna Solar Energy Company (BSEC) Jordan; Tesla Wind (WEBG), Srbija; Krnovo Green Energy D.O.O (KGE), Crna Gora; Emirates Solar Power Company LLC; Masdar City Services LLC; Masdar Energy Holding LLC; Masdar Energy Limited i Masdar Holding LLC.