Elnos Group: Lideri zelene transformacije i zlatni sponzor OIE Srbija 2023

Elnos Grupa je godinama unazad važna komponenta najvećih zelenih poduhvata u regiji i Evropi.

Kao zlatni sponzor predstojeće konferencije OIE Srbija 2023, koja će biti održana 14. septembra 2023. godine u etno kompleksu Vrdnička kula na Fruškoj Gori, Elnos Grupa nastavlja da daje snažan ton transformacije energetske industrije ka održivijoj budućnosti.

Sa poslovanjem u 17 država regije i Evrope, ova kompanija je postala važno ime na regionalnom i evropskom tržištu obnovljivih izvora energije.

Svoju posvećenost održivoj budućnosti potvrđuje kroz impresivan portfolio. Naime, timovi Elnos Grupe trenutno učestvuju u izgradnji 800 megavata instaliranih kapaciteta iz OIE, a do sada su učestvovali u realizaciji i izgradnji izvanrednih 1.200 megavata instaliranih kapaciteta iz obnovljivih izvora energije.

Intenzivno interesovanje javnosti Srbije privukli su kao ključan akter izgradnje najvećeg vetroparka na zapadnom Balkanu – Čibuk 1 (158 MW), a sada su opet u njenom fokusu jer su važna karika aktuelne izgradnje vetroparka Krivača (103 MW) na samom istoku Srbije.

Veoma su prisutni na polju hidroenergije gde se intenzivno spremaju za učešće u poduhvatu HE Dabar (159,15 MW) u Bosni i Hercegovini i revitalizaciju hidroelektrane Perućica (307 MW) u Crnoj Gori.

Među izuzetnim projektima u okviru bogatog evropskog zelenog miksa, Elnos Grupa se izdvaja kao akter koji predano radi na održivim energetskim rešenjima. Kroz brojne inovativne projekte poput izgradnje HVDC interkonkecije NordLink, između Nemačke i Norveške,  izgradnje hidroelektrane Burfell 2 (100 MW) na Islandu, projektovanja solarne elektrane Morgavel (48.96/44 MW AC) u Portugalu, i učešća u karbon neutralnom mega poduhvatu High Speed 2 u Velikoj Britaniji, Elnos Grupa jasno pokazuje svoju istinsku posvećenost industriji obnovljivih izvora energije.

Više informacija o Elnos Grupi i njenom poslovanju možete pronaći na https://elnosgroup.com/.