Direktor EBRD za Zapadni Balkan otvara konferenciju OIE Srbija 2022

Direktor Evropske banke za obnovu i razvoj za Zapadni Balkan Matteo Colangeli, otvara konferenciju “OIE Srbija 2022” koja se održava 15. septembra 2022. godine u hotelu Metropol u Beogradu. EBRD je institucionalni partner konferencije.

Matteo Colangeli je imenovan za regionalnog direktora za Zapadni Balkan u Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD) 2021. godine.

Tokom svojih 17 godina u EBRD-u, Colangeli je bio na brojnim rukovodećim i bankarskim pozicijama u sedištu, Ukrajini, Bugarskoj i Albaniji. Pre toga je radio u investicionom bankarstvu i konsaltingu u Londonu i Milanu. Magistrirao je na Londonskoj školi ekonomije i političkih nauka.

EBRD, koja je podržala osnivanje Udruženja Obnovljivi izvori energije Srbije, institucionalni je partner konferencije ”OIE Srbija 2022”. EBRD je do danas u Srbiji investirala 7,3 milijarde evra, od čega samo prošle godine pola milijarde. U Zapadni Balkan je uložila više od 15 milijardi evra, podržavajući privatni sektor, finansijske institucije, kao i energetske i infrastrukturne projekte. Banka radi na izgradnji zelenih, inkluzivnih i digitalizovanih ekonomija u regionu.